8/28/2015

SAN FRANCISCO


Kuva pläjäys San Franciscosta!

Oltiin kuultu paljon hyvää San Franciscosta joten odotukset oli aika korkealla ja päätimme yöpyä viisi päivää. Edullisen hotellin löytäminen oli todella vaikeaa ja hinnat ovat lähes samat kun New Yorkissa, eli aika pilvissä. Kahlattiin kaikki sivut läpi ja lopulta löydettiin hostelli joka sopi meidän budjettiin ja oli kartalla hyvällä paikalla. San Franciscossa on vaikea liikkua autolla ja päätimme kokonaan jättää auton viideksi päiväksi joten hotellin hyvä sijainti oli meille tärkeä. Auton dumppaaminen ei kuitenkaan ollut niin helppoa kun luultiin, kadun varteen ei saanut missään jättää kun muutamaksi tunniksi ja yleiset 24h parkkikset maksoi noin 25 dollaria päivältä joka oli meistä vähän liian kallista. Joten päätettiin ajaa auto lentokentän 24h parkkiin joka oli edullisempi ja ottaa julkinen takaisin kaupunkiin. No ei niin hyvä idea koska eipä tultu ajatelleeksi että junalippu lentokentältä voisi maksaa lähes 20 dollaria per naama ja muulla ei vaan pääse, lopulta jäätiin noin 7 dollaria voitolle... No mitä tästä opittiin? jos vierailet San Franciscossa ota hotelli jossa on parkkihalli.
Huonoa onnea oli myös hostellin kanssa. Kun tulimme alueelle kadut oli täynnä kodittomia ja kyseenalaista porukkaa. Pääsimme hostelliin sisään ja joka paikassa haisi virtsa...tosin huoneessamme haisi curry. Koko hotelli oli rempassa ja meidän lisäksi isossa yläkerrassa asui mies joka oikeasti asui hotellissa. Meillä oli yhteiset vessat ja suihkutilat. Naisten vessa näytti siltä että joku oli kuollut sinne, kirjaimellisesti iso tumman punainen lätäkön jälki pöntön juurella, eikä siellä ollut mitään muuta kuin wc pönttö, ei edes paperia. Iltaisin kuului ihmeellistä huutoa ja käytävällä lojui tavaraa esim. saippua. Onneksemme oma huoneemme oli ihan hyvä jos curryn tuoksua ei lasketa.
Kun olimme heittäneet laukkumme hostelliin meillä oli huutava nälkä ja päätimme mennä vaan viereiseen Burger Kingiin syömään. Kassa jonossa huomasimme että olimme ainoat normaalit ihmiset koko ravintolassa joten oli pakko googlaa että mikä juttu tämä on vai onko näiden ihmisten juomavedessä jotain minkä takia kaikki muumit ei ole laaksossa. Selvisi että asuimme slummikorttelin rajalla ja slummi leviää koko ajan. Tämä oli sinänsä kummallista koska jos hostelliltamme käveli 5 min toiseen suuntaan pääsi isoille ostoskaduille missä sijaitsi kaikki huippumerkit ja liikkeet. Kaikki luokat oli siis aivan sekaisin ja se oli todella hämmentävää ja  aika raskasta katsottavaa.
Kaikki muu San Franciscossa meni todella hyvin. Yhtenä päivänä vuokrattiin pyörät ja ajettiin kokopäivä vähän kaupungin ulkosyrjillä. Ajettiin tietysti Golden Gate Bridgen yli ja pysähdyttiin ottamaan vähän kuvia, koin varmaan elämäni kovimman tuulen sillalla jos levitti kädet sai kunnolla keskittyä että pysyi pystyssä. Sillalta oli autiot upeat maisemat tyynelle merelle. Pyörällä näki tosi paljon ja se näytti olevan tosi suosittu kulkuväline turisteilla, vuokraamoja oli tosi paljon. Vuokraamot tarjosi myös valmiita reitti ehdotuksia kartalla ja valitsimme niistä kunnianhimoisina yhden pisimmistä joka loppui satamaan mistä otimme lautan takaisin keskustaan. Lautta ajoi kuuluisan Alcatraz vankila saaren ohi ja sitä pääsi ihastelemaan kannelta. Erilliset Alcatraz kierrokset oli loppuunmyyty jo kuukausia ennen joten saimme tyytyä lautta näkymiin.
Vietimme aika paljon aikaa satamassa ja kävimme myös moikkaamassa laituri Pier 39in merileijonia. San Franciscossa oli tosi paljon hyviä ruoka paikkoja ja shoppailu alueita. Isolla aamupalalla pärjäsi aina puoli päivää eteenpäin.
San Francisco oli koko kaupunki yhtä kukkulaa ja ajelimme paljon kuuluisilla Cable careilla joilla matkat taittu mukavasti. Korkeuden ja tyynen meren ansiosta Kaupungissa oli aina kova tuuli ja sen takia aika kylmä. Kaupunkiin ajautui myös omituinen usva mereltä aina neljän aikaan iltapäivällä mikä näkyy hyvin viimeisessä kuvassa. Tulipa tästä pitkä päivitys voisin jatkaa loputtomiin mutta antaa kuvien puhua puolestaan. San Francisco oli mielestäni vähän niin kuin mini New York. 

Hauska jos jaksoitte lukea. Nyt nukkumaan, hyvää yötä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti