9/25/2015

YOSEMITE


Takaisin reissun päälle!

San Franciscosta jatkettiin matkaa Yosemiten kansallispuistoon. Päätettiin aika viime tingassa menostamme Yosemiteen. Tiedettiin alueesta jonkin verran ennestään koska se on suosittu kiipeily kohde ja ollaan joskus jopa mietitty että sinne pitäisi päästä kiipeämään. Tällä reissulla ei kuitenkaan ollut kiipeily kamoja mukana ja ei oltu varmoja kerkeisimmekö sinne asti yksinkertaisesti. Asia oli kuitenkin jäänyt mua vähän kaivelee ja totesin Olille reissun päällä vasta Californian puolella jos oikein muistan, että kun kerran täällä näin lähellä ollaan niin kyllä siellä on pakko käydä. Onneksi Oli oli samaa mieltä ja päätettiin varaa kaksi yötä Yosemitessa. 
Ajomatka San Franciscosta kesti aika pitkään ja päästiin Yosemiteen vasta myöhään iltapäivällä. Tässä poustauksessa kuvat jotka tulee loppupäässä (vaatteista ja päivänvalosta huomaa eron) on otettu ensimmäisenä päivänä. Kun saavuttiin Yosemiteen oltiin ihan sanattomia kuinka kaunista oli. Pysähdyttiin autolla El Capitan nimisen vuoren lähelle ja käveltiin metsän läpi vuoren juurelle ihailemaan. El Capitan on tosi suosittu kiipeily kohde ja reitit eivät ole mitään mahdottomia, tosin todella korkeita ja seinällä täytyy yöpyä joten tällainen perus harrastelija tarvii vähän ekstra treeniä jos El Capitanin haluaa valloittaa, mutta yksi haaveitani on joskus kiipeä se.
Kun oltiin tarpeeksi kauvan ihailtu luontoa ja pysähdytty autolla joka kulmalle ihailemaan ajettiin vähän korkeammalle Mammoth Lakes nimiseen paikkaan jossa yövyimme Roadway Inn ketjun motellissa. Ihan oikeaan camping meininkiin ei siis päästy mutta jääpähän jotain ensikertaan. 
Seuraavana aamuna heräsimme aikaisin ja lähdimme patikoimaan. Netistä löytyi hyvin erilaisia valmiita patikointi reittejä ja valittiin niistä meidän mielestä mielenkiintoisin reitti nimeltään Yosemite Falls joka meni ison vesiputouksen päälle. Netistä näki myös kätevästi jokaisen reitin arvio keston, haastavuuden, pituuden, millaiset välineet tarvitset, paljonko ruokaa pitää ottaa, paljonko vettä tarvitsen mukaan ja onko reitillä vesi pisteitä. Tämä oli aika kallisarvoista tietoa ensikertalaisille. Onnistuttiin aika hyvin varusteiden kanssa mutta vettä olisi voinut olla enemmän matkassa, piti vähän pihdata paluu matkalla. 
Matka huipulle kesti monta tuntia ja maasto oli kiemurtelevaa porrasta lähes koko matkan, mutta kun päästiin huipulle näköalat oli ihan uskomattomat ja jokaisen askeleen arvoiset. Ihasteltiin ja kuvattiin huipulla jonkin aikaa kunnes rupesi kuulumaan ukkosen jyrinää ja päätettiin lähteä alaspäin. Ei ehditty kovin pitkälle kun taivas repesi ja oltiin yhtäkkiä ihan läpimärkiä. Fiilis oli niin mahtava että sade ei edes haitannut ja oli jopa ihan virkistävä koska oli kuuma muutenkin.

Yosemite oli aivan uskomaton kokemus ja yksi ikimuistoisimmista paikoista missä olen koskaan käynyt. Fiilis huipulla oli niin upea ja maisemat ehkä kauneinta mitä olen ikinä nähnyt. Kun vaan hetki koittaa matkustan vielä takaisin sinne. 

Mukavaa viikonloppua kaikille!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti