11/28/2015

GRAND CANYONKuvia Grand Canyonilta

Vihdoin sain kuvat Grand Canyonilta käsiteltyä ja poustattua tänne. Vaikka kesästä on jo aikaa, kuvasin niin paljon meidän reissun aikana että halusin hartaudella käydä parhaat palat ja kohteet täällä läpi. Blogi on mulle vähän niin kuin oma päiväkirja kuvina (hyvin pinnallinen sellainen) ja mun mielestä on hauskaa että voin tallettaa tänne osan upeista kokemuksistani ja arjen iloiset hetket. Kaikki tallentuu ja on hauskaa välillä itse skrollaa taaksepäin ja lukea vanhoja kuulumisiani. 

Grand Canyon oli meidän viimeinen kohde ennen kotimatkaa Losista. Yövyimme Williamsissa ja ajoimme Grand Canyonille aamupäivällä. Päätimme vaeltaa alas Canyonia niin kauan kun jaksoimme ja tuntui hyvältä. Eri vaellus reittejä löytyi netistä ja reitti minkä me valitsimme oli serpentiini polkua alas Canyoniin.
Ihan alas asti ei yli neljänkymmenen asteen kuumuudessa jaksettu kävellä mutta noin puoleen väliin päästiin. Grand Canyonin vaellus erosi Yosemiten vaellukselta siinä mielessä että Yosemitessa käveltiin ylös ja sitten alas, kun taas Grand Canyonilla suunnat oli toisinpäin ja kuumuus vielä pahempi kuin Yosemitessa. Kaikesta huolimatta reissu oli upea ja maisemat kun jostain taulusta. Ei niitä aluksi edes uskonut todellisiksi kun niitä ihasteli. Vinkkinä jos suunnittelet vaellusta Grand Canyonille. Ota paljon vettä mukaan ja jotain suolasta syötävää. Ylös tulo matkalle mahtui myös ihmisiä jotka oli todella lähellä lämpöhalvausta. Muista myös huomioida jaksamisesi ylös tulo matkalle, joka on reilusti haastavampi kuin tulo matka alas.
Grand Canyon oli täynnä söpöjä super kesyjä oravia ja edusta sen sijaan täynnä peuroja. Eläinten ruokkiminen oli ehdottomasti kielletty ja siitä oli varoituksia ja merkkejä joka paikassa. Ihmisiä ei kuitenkaan kiinnostanut pätkän vertaa ja söpöliinit oli pulleimpia oravia mitä olen koskaan nähnyt ja peurat tukki parkkipaikkaa Grand Canyonin edustalla.

Ehdottomasti maaginen paikka ja jotain ihan sanoin kuvaamatonta. Kuvat ei sano tarpeeksi, se täytyy vain itse nähdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti